Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Sam piškotek ne vsebuje informacij vendar se na vaš računalniku shrani majhna tekstovna datoteka, ki vsebuje življenjsko dobo piškotka, ime strežnika (oz. ime domene) in generirano unikatno število. O naslednjem obisku istega spletnega mesta spletna stran preveri in pridobi vsebino piškota. Spletna stran prepozna uporabnika in na podlagi informacij izboljša uporabniško izkušnjo.

Piškotki so pomembni za delovanje spletnih stran in z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet, omogočajo napredno oglaševanje, ob ponovnem obisku se ni potrebno ponovno prijavljati v spletno stran, itd.

Z uporabo spletne strani Risankati.si se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik. V nasprotnem primeru stran zapustite in piškotke odstranite iz vašega računalnika. Preberite navodila, kako odstraniti piškotke tukaj >

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

IME PIŠKOTKA NAMEN ČAS PIŠKOTKA
_unam Piškotek spremlja število obiskovalcev, čas, ki ga obiskovalci preživijo na strani, itd. Podatki so anonimni. 3 leta
moove_gdpr_popup Shrani uporabnikove preference za piškotke. 1 leto
wordpress_test_cookie Preveri, ali vaš brskalnik onemogoča ali dovoli piškotke. Poteče ob zaprtju brskalnika.
tk_ai Zbiranje internih podatkov o aktivnostih uporabnika. Uporablja se za izboljšanje uporabniške izkušnje. 5 let